Urkult

<a href="http://www.shutterstock.com/gallery-667657p1.html?cr=00&pl=edit-00">Christian Bertrand</a> / <a href="http://www.shutterstock.com/editorial?cr=00&pl=edit-00">Shutterstock.com</a>

En festival med "gränsöverskridande kulturmöten i kärlekens och fredens tecken". Så beskriver sig festivalen Urkult, en festival som har sin kärna i Näsåker, ett litet samhälle i de norländska skogarna. 

I år går festivalen av stapeln den 4 till 6 augusti och alla artister står redo för att underhålla i sommarens ljusa sken. Här kommer en kort presentation av ett axplock av de artister som kommer:

Johanna Ritscher

Johanna ingår i den berömda dj-duon Collabo Queens, en duo som slagit stort i Sverige från mitten av 2000-talet. Johanna har en bred och skapande musikstil och brukar blanda hiphop med dancehall, djup house och UK-funky. En härlig mix av basdrypande musik som inte tillåter kroppen att stå still.

Maxida Märak

Denna tjej är känd för sig unika hiphop där Sapmi är en norm i musiken. Här blandas en skön jojk med hård rapp där kontrasterna blir unika och väldigt tilltalande. Tillsammans med Maxida kommer duon Systraskap som kompletterar upp med skön klubbmusik för att få alla på Urkult att njuta.

Mitt Folk

Ett härligt gäng från olika delar av Västernorrland som slagit sina musikkunskaper samman. Spelningarna har hållits på stora och små scener där det bjudits på en härlig show. En varning har sänts ut innan Urkult för "dansanta taker och förfriskande melodier".