Temafest med vännerna

Varför inte lägga ned lite med omtank på en fest och göra den kring ett tema istället för bara en fest med sprit och snacks? Vi tänkte bjuda på lite inspiration så du kommer igång med skapandet av den perfekta temafesten. 

Högtider

Det enkla valet är så klart att ta en närstående högtid och bygga på detta. Runt högtiderna är oftast folk villiga att ha lite kul tillsammans och ta tid från vardagen för lite speciella fester. Du kan använda oktoberfest eller jul som tema!

Gemensamma hobbys

Om majoriteten av vännerna har liknande intressen eller hobbys kan ni bygga kring det. Är ni ett gäng fiskare så ska alla komma i sina finaste fiskekläder och du bjuder på fiskedamm och en god grillad lax. Är ni ett gäng filmfantaster kan du ha maskeradtema med en favoritfilm som inspirationskälla, eller en genre av filmer som ni gillar. 

Tips för att gå all-in med temafesten: 

  • Dekorationerna - du vill att vännerna ska kliva in i helt annan värld och det kräver bra rekvisita. 
  • Matlagningen - om det ska serveras mat kan du gärna använda temat för att komma fram till en passande rätt, det behöver inte vara en exakt tolkning. Ha lite kul med temat!
  • Utklädnad - det är roligare om alla klär ut sig och du kan hjälpa vännerna genom att bestämma roller eller regler som de måste förhålla sig till. Får man fritt val kan det blir lite för många val och istället blir det bara en sista-minuten-grej.