Sweden Rock Festival - årets utbud

Sweden Rock Festival firade 25 års jubileum 2016 och är idag en av de absolut mest berömda metal- och rockfestivalerna i världen. Under 2010 satte man en gräns på  max 33 000 besökare för att servicen ska fungera så bra som möjligt och besökarna ska känna sig nöjda. Det kommer publik från mer än 50 länder och festivalen har haft en lång lista av stora artister såsom Guns n`Roses, Alice Cooper, Mötley Crüe, Kiss och Ozzy Osbourne för att bara nämna några.

Sweden Rock Festival 2016 bjöd återigen på många härliga band, både internationella men också svenska som är på uppgång eller etablerade sedan länge inom rock- och musikvärlden. Festivalen gick av stapeln 8 - 11 juni i utkanten av Sölvesborg i Blekinge. Banden spelade på 5 olika scener inne på festivalområdet och arrangörerna lyckades väldigt bra i sin satsning och det uppträdde många stora band och artister som Lita Ford, Twisted sisters, Queen + Adam Lambert, The Hooters, Sabaton, Forigner,  Anthrax och Slayer.  

Självklart ska vi även lyfta fram våra svenska artister inom rock och metal och några av dem som fanns på plats var The Hellacopters (som faktiskt återförenades efter åtta år för att spela på festivalen och fira 20 års jubileumet av debutplattan) Raised Fist, Graveyard och Amaranthe med flera fanns på plats