Starta ett coverband

Alla fester kräver sin musik. Vissa fester så kanske de tycker det räcker med förinspelad musik. Andra tycker att det ska vara liveband som spelar på festen. Är du en av dessa som trakterar ett instrument så skulle du kunna starta ett coverband som åker runt och spelar på olika fester.

Hitta dina medmusikanter

Idag så kanske det kan räcka att ni är fyra stycken i bandet. Trummor, bas, keyboard och gitarr kommer man långt med. Om en sjunger så räcker det långt men det kan vara schysst att vara fler som delar på detta. En del sånger kan behöva lite stämsång för att komma till sin fulla rätt. Som musiker så är det viktigt att de instrument man spelar håller god kvalité. Det kan hända att man behöver köpa något nytt och då kan vi rekommendera Östmans Musik som säljer instrument och annat som kan intressera en musiker. Som gitarrist och basist så kan man vara i behov av nya strängar. Det kan också behövas kablar och annat för att få allt att låta som man önskar sig.

Hitta en bra replokal

För att ni ska bli experter inom ert område så gäller det att hitta en replokal som ni kan hålla till och öva i. Det kan vara i någons källare där ni har era instrument uppställda då ni inte är ute och spelar. Övning ger färdighet och det är det som gäller om ni ska bli duktiga på det ni gör. Försök att skapa en repertoar som passar för de flesta. Ska ni spela i en timme utan att snacka allt för mycket mellan låtarna så behöver ni mellan 20-30 låtar att variera er mellan. Tänk er då om ni ska spela i tre timmar inklusive en kort paus. Då är det upp till 60-100 låtar som ska repas in för ett sådant gig.