Sommarens konserter

För många innebär sommaren att bevista konserter och festivaler för att uppleva musiken på nära håll och insupa atmosfären artisterna delar med sig av. Listan kan göras lång över kommande konserter och här kommer några exempel för 2016.

Europe mest känt från 80- och 90-talet med hits som The final countdown och Rock the night har släppt nio studioalbum, tre livealbum, 29 singlar, en EP och tre kompilationer som tillsammans sålt över 25 miljoner exemplar. Under 2015 släppte dom ett nytt album, War of Kings och i sommar svänger deras pågående turné förbi Sverige och de ger tre konserter runt Sverige.

Beyoncé bevistar Friends Arena den 26 Juli med sin världsomspännande turné The Formation World Tour. Turnén är Beyoncés första soloturné sedan 2013s Mrs. Carter Show turné som sträckte sig över fem kontinenter och två år.

Jill Johnson ger sig ut på turné med sin hyllade krogshow som blivit publik- och kritikerrosad. Turnén hade premiär den 6 februari i Alingsås och kommer hållas i 20 orter runt om i landet.

Carola har under sin 30 åriga karriär etablerat sig bland de framgånsrikaste svenska artisterna med hela 13 guld- och platinasäljande album och ger sig i sommar ut på turnén Det bästa av mig, till 19 städer runt om i landet.

Ty Dolla $ign är i USA en av de mest spännande artisterna inom hiphop och kommer i sommar till Sverige för två konserter, 25:e och 26:e april. Los Angeles rapparen släppte sitt debutalbum Free TC 2015 och släppte 2010 en EP, Beach House , vilka båda har hyllats av kritiker.

För att köpa biljetter till de här konserterna och många andra evenemang besöker du evenemang.se där du kan välja bland konserter, festivaler, musikal och show m.m.