Roliga aktiviteter under festen

Fester och roligt aktiviteter passar ju ihop som handen i handsken. Och det finns så mycket ni skulle kunna hitta på. Det är bara fantasin som sätter gränser. Men om ni lider av lite idébrist kommer här några roliga förslag.

Gör ett musikquiz

Frågesporter är något många gillar och ett musikquiz är något som passar perfekt till festen. Inte nog med att det väcker tävlingsandan hos gästerna, det är också en ursäkt att lyssna på lite fantastisk musik. Att köra ett tema kan ofta vara roligt och musik från 80- eller 90-talet är populära förslag. Eller varför inte bara låtar från Sverigetopplistan?

Lek charader

Att se folk göra charader kan alltid locka till skratt och är ett utmärkt val för nästan vilken fest som helst. Men se till att lägga ned tid på vad deltagarna ska förväntas representera. Det ska ju vara utmanande, inte för lätt eller näst intill omöjligt. Tänk alltid på hur du själv hade försökt visa vad lappen säger utan att använda ord.

Kör ett casinorace

Spel kan också ta sin plats bland roliga aktiviteter i rätt situation. En utmaning ni kan göra är att se vem som kan vinna mest på en utsatt tid med en viss startsumma. Välj ett passande spel som går fort och på så sätt kan hålla igång ett bra tempo under tävlingens gång.