Planera inför festen

En fest utan planering kan bli hur bra som helst, men många gånger så blir man tvungen att planera inför festen. Framförallt om man ska bjuda in vänner och bekanta till en fest så behöver den styras upp på något sätt.

Bestäm ett datum genom att kolla i din kalender vilket som skulle passa bäst just för dig, det är svårt att tillfredställa alla när festen ska vara så när du väl bestämt dig för ett datum kör på det och skicka väg dina inbjudningar i god tid så man hinner fundera och ordan så man kan komma på festen.

Det finns nog ingen regel hur pass god tid man ska vara ute med inbjudningarna, men man kan säga att det får inte vara för långt i förväg och inte för nära inpå, då har vi inte sagt för mycket. Med i inbjudningen kan man välja att ta med ett par olika saker. Förrutom datum, tid och plats så kan man skriva vilken klädsel som gäller för kvällen. 

Beroende på vilken typ av fest det är frågan om så finns det en del klädkoder som kan vara bra att ha lite koll på om det skulle så mörk kostym på inbjudan, hur ska man vara klädd då? Man vill ju inte komma fel klädd på en fest. Om du inte vill styra upp klädseln så välj att inte skriva in något alls om kläder på inbjudan eller skriv att kom som du är.

Musik tillhör en fest och numer med Spotify så kan du på inbjudan också skriva in en adress till en spotifylista där gästerna kan få lägga till ett visst antal låtar som kommer att spelas under kvällen, det blir ett roligt inslag när gästen får höra sin favoritlåt på festen. Listan kan under kvällen fyllas på med andra favoriter.

Om inte gästerna har tillgång till Spotify så kan förslagen läggas in under kvällens gång i spotifylistan. Det kan vara en kul grej att var och en får välja sin låt när festen kommit igång. Antingen i befintlig lista eller lägga till något nytt. Spellistan i sig finns ju kvar så länge man inte raderar den och kan bli ett härligt minne från festen att spela någon kväll framöver.