Planera in årets fester i tid

Är man mycket i farten genom jobb och via barnen, är aktiv i olika föreningar, har många vänner och bekanta så innebär det ofta också att man blir bjuden till många olika festligehter under året.  Det gäller att ha koll på alla och planera sin tid så man vet vilken outfit man ska ha och se till så att det inte krockar med andra engagemang. 

Om man inte redan har en så gäller det att skaffa sig en ordentlig kalender där man kan skriva in allt klart och tydligt och gärna även en familjekalender i hemmet så att alla kan se till så att de olika kalasen, bjudningarna eller aktiviteterna inte krockar med varandra. När man är bjuden på fest så vill man gärna se till att man hinner med alla förberedelser i lugn och ro och boka tid hos frisören och inhandla sin outfit eller fixa naglarna. Där tycker jag en timkalender som exempelvis en filofax är att föredra, den går aldrig ur tiden.

Skriv in datum och tid i kalendern direkt när du får din inbjudan, vem vill missa den stora högtidsfesten på grund av en dubbelbokning? Lika viktigt är det när du själv bjuder in till fest. Skriv ner de olika stoppdatumen i tid så du har koll på att allt blir gjort inför bjudningen. När ska inbjudningskorten skickas, när vill du senast ha svar, när måste du boka eller handla maten inför festen med mera. Har du allt översiktligt så sparar du massor av tid.