Ingen fest utan musik

Självklart så gäller det att ordna med musik om man planerar en fest. Kanske det är så att man själv hanterar något instrument och kanske till och med spelar i ett band. Då kanske det går att repa ihop ett gäng låtar för att spela under den fest man själv planerar att hålla.

Om ni hyrt en lokal för att hålla i festen så kan ni kanske få tillgång tidigare för att kunna repa lite tillsammans som grupp. Förmodligen så kan det behövas ljud och ljus för att det ska bli en bra spelning. Antingen så kan man köpa in det som krävs för detta eller så kan man hyra just för tillfället. Fördelen att köpa egen ljud- och ljusanläggning är att då har ni detta till hand när än ni behöver detta. Det kan vara en bar investering för framtiden. Se till att få betalt för de gig som ni genomför så kan er anläggning betala sig.

På den egna festen så kanske ni inte får så mycket betalt utan gör detta mest för skoj skull och som ett tillfälle att spela tillsammans. När ni inte spelar så kan ni spela någon spellistafrån Spotify med era favoritlåtar. Det går också att på inbjudan till festen skapat en egen spellista där gästerna kan lägga till sina favoriter. Då får alla sin musik under kvällens fest uppspelad. Det kan finnas en fördel om någon sköter detta med spellistorna och mellan varven byter spellista och musik. Utse någon som ansvarar för detta så kommer det att bli hur bra som helst.

Lycka till med er fest!