Fixa kräftskivan

Sensommarens party blir väl kräftskivan, om det är varmt och skönt så sitt gärna ute oach passa på att njuta av den sista värmen som sommaren ger. Vid sämre väder så fungerar det att sitta inomhus eller på en inglasad altan.

Inbjudan

Se till att i tid skicka ut inbjudningar till kräftskivan, om alla du tänker bjuda finns på Facebook så skapa ett evenemang där så du vet hur många som planerar att komma. Det går ju att skicka ett vanligt inbjudningskort till dina vänner om dom inte finns med i sociala mediet.

Klädsel

Ja det är ju som vanligt de traditionella kräfthattarna men också haklapp och något typ av kräftförkläde så man inte stänker ner sin partyklädsel med kräftspad. Mycket av det som behövs till festen finns att köpa online, köp hem ordentligt med attiraljer så ingen blir utan kräfthatt.

Meny

Den är ju rätt så självklar med sina kräftor, pain riche, kryddost och smör. Öl och kryddat brännvin till den som vill ha det och mineralvatten. Se även till att alkoholfria alternativ finns om någon vill hellre ha det. Till efterrätt så passar det utmärkt med frukt och bär i någon form. 

Dukning

Färgglada lyktor och kräftsolar är ett måste för en luckad kräftskiva, använd dig av papptallrikar och mängder av servetter, kanske våtservetter skulle vara perfekt också. Det går även att ställa fram en skål med citronvatten som man kan tvätta av händer emellanåt.