Fixa den perfekta festfrisyren

Håret är ju alltid en fokus när fest är med på schemat. För en del är detta ganska enkelt, antingen för att de har kort hår eller bara för att det är väldigt lätt att arbeta med, men för andra kan det ställa till med en hel del besvär.

Nyckeln till framgång är många att helt enkelt fixa en bra grund. Med detta kan man sedan styla sig själv i på en mängd olika sätt. Tipsen nedan fungerar i regel även om man har skaffat löshår, men vill man vara säker kan man alltid läsa mer om den typ man har. 

  1. Börja alltid med att tvätta håret och haddukstorka det.
  2. Applicera sedan balsam och handdukstorka håret igen.
  3. Ta sedan ett bra värmeskydd och spraya hela håret.
  4. Efter detta arbetar man in en volymgivande mousse i håret.
  5. Föna därefter håret med en vanlig runborste för att byggga upp volymen.
  6. Tupering kommer härnäst och gör detta bit för bit. Använd en volumaster eller värmetång för ökad stadga.
  7. Kamma sedan ut tuperingen försiktigt.
  8. Slutligen lockar man hela längderna antingen med en lock- eller plattång och låter dem svalna.

Allt detta tar i regel bara omkring 30 minuter och sedan har man en perfekt grund för nästan alla olika typer av uppsättningar. Som med det emsta så gäller det att öva på att göra dessa håruppsättningar. efter du gjort ett par olika så kommer du att känna dig bekväm med att hålla på med ditt hår och du vet hur du ska göra.

Med detta klart är det bara låta fantasin flöda och göra något riktigt häftigt med håret. Sök gärna runt på till exempel Youtube där otaliga frisyrtips kan hittas! Det finns massor med inspiration online och även när du är ute på fest exempelvis. Fråga personen hur de har gjort sin håruppsättning och försök kopiera detta.