Festliga partyspel

Ett partyspel är ibland det pefekta sättet att få igång festen. Det ger alla något att göra tillsammans och kan ofta skapa en riktigt bra stämning. Här kommer några tips på spel man kan spela som förhoppningsvis inte bara sätter fart på festen utan även skapar minnesvärda stunder (berodende på hur mycket alkohol som är inblantat såklart).

Shotroulette

Istället för att vänta på att alla ska plocka upp ett glas och få i sig något kan man alltid göra hela denna process till ett spel. Shotroulette är ett väldigt praktiskt spel att använda sig av. Dessa går att köpa som färdiga set, men man kan lika gärna göra sitt eget, så länge man har koll på reglerna.

Förfesten

Precis som shotroulette är Förfesten ett dryckesspel men här är även en kortlek med 52 inblandad. Det är inte en vanlig kortlek som de man anväder till att spela poker utan en specialtillverkad kortlek fylld av uppmaningar om saker man ska göra. Många men inte alla uppmaning är såklart dryckesrelaterade. Andra är bara där för att alla ska ha roligt.

Jag har aldrig

Jag har aldrig är mer av en lek än ett spel. Leken går mer eller mindre ut på att vara så ärlig som möjligt, och ta en hel del klunkar. Man väljer en person som börjar att säga "jag har aldrig..." och något de aldrig gjort. Alla som då har gjort detta måste ta en klunk. Det kan vara något så enkelt som "jag har aldrig badat naken" eller något mycket mer specifkt. Viktiga är att alla som dricker inte försöker förklara sig utan bara tyst tar sin klunk. En hel del frågor och pinsamheter kan dyka upp under en omgång jag har aldrig, men det är ju det som är roligt.