Fest med temat festival

En festival behöver inte vara ett jätteevent med tusentals gäster. En mindre fest kan faktiskt också bli en slags festival – särskilt om du sätter ett särskilt tema för festen.

Något som människor i alla åldrar kan njuta av, vare sig man vill erkänna det eller inte är en riktigt rolig temafest. Varför inte göra festen så att den passar för alla åldrar? Fixa till en liten festival med ett tema som alla kan ha roligt med. Vanligtvis brukar man bara använda tema till barnkalas men vem tycker inte att det är roligt att klä upp sig och låtsas vara någon annan för en dag?

Teman

Ett klassiskt tema, som är lika populärt nu som det var för fem årtionden sedan när det första filmen lanserades, är Star Wars. Den skapades 1977 och har sedan dess resulterat i filmer, böcker, TV-serier, datorspel och serietidningar. En franchis som blivit kultförklarad. Nya filmer görs än idag och drar gamla fantaster såsom nya fans. Vare sig om man är barn eller vuxen är Star Wars något som alla kan tycka om. Med många olika karaktärer att klä ut sig till kan detta temat aldrig slå fel. Skaffa några dekorationer i stil med temat så som muggar, tallrikar, servetter och uppblåsbara ljussablar som finns att hitta i roliga skämtbutiker och starta festligheterna.

Ett sista tips: För att få till stämningen riktigt rejält så spela upp filmerna som bakgrund mot en vit vägg eller på en storbilds-TV. Det kommer att rama in temafesten och bli till en naturlig samtalsstartare – om det skulle behövas!