Fem enkla steg för den bästa festen

1. Planera och bjud in

Det första steget är att bestämma när festen ska vara, för vem, och vad det ska vara för typ av fest. En stor, en liten, är det för att fira något särskilt?

När de grundläggande sakerna bestämts kan man välja tex färgtema, dekorationer och liknande. På nätet finns massor av inspiration, till exempel i tidningar som Elle.

2. Fixa förberedelserna i tid

Ett av de vanligaste felen när man ska fixa en fest handlar om att vara tidsoptimist. Man kanske handlar samma dag, börjar fixa med maten för sent, glömmer att duka tills precis innan gästerna kommer.

Även om man får ihop allt i sista minuten så är det inte en bra idé. Det är så stor risk att man är trött och stressad när gästerna väl kommer, och man behöver kraft för att vara en bra värd.

3. Var en god värd

Försök att ge alla uppmärksamhet under festen. Är det många gäster kan det vara svårt, men åtminstone att hälsa ordentligt är möjligt. Tänk på att allt socialt inte hänger på dig, men att det kan vara bra att presentera människor för varandra.

4. Fixa kaoset efteråt

Vid större fester kan förberedelser och själva festen vara nog. Ett bra alternativ är att låta någon annan ta hand om städningen och disken. Det är ganska lätt att hitta professionella städföretag som kan göra detta åt en.

5. Tacka dem som kom

Att tacka dem som kom på festen behöver inte vara en stor sak. Man kan nämna det i förbifarten nästa gång man pratar med personen.

Att komma ihåg att göra det ger personen en känsla av att det var viktigt att just han eller hon kom. Då förstärker man det positiva minnet av festen, och det är stor chans att hon eller han vill komma också nästa gång.