Den perfekta julfesten

Julfesten är en återkommande begivenhet som de allra flesta tycker är trevligt. En julfest kan hållas med vänner, men det är heller inte ovanligt att företag anordnar en julfest för sina anställda. En fest som brukar innehålla mat och dryck som är traditionella runt jul. Tänker du anordna en julfest har vi tipsen.

Mat

Maten är ganska given. Olika sillsorter, skinka, senap, leverpastej, gravad lax, jansons, revbensspjäll och lutfisk är några av de traditionella rätterna som finns på ett julbord och även passar ypperligt för julfesten. Som dryck är julmusten given, men även öl och snaps fungerar bra, liksom dricka, mjölk och vatten. Glöggen inte att förglömma, ta den som välkomstdrink eller kanske en stund efter maten.

Lekar

De allra flesta vanliga lekar fungerar med jultema där sätta skägget på tomten, slå in paket på tid med höger hand hopknuten med en partner, melodikryss med julmusik och så vidare, är roliga exempel.

Ormar i brallorna är en variant av lek, där det förmodligen kommer att lockas till en hel del skratt. Här delas gästerna in i lag om minst tre och varje lag tilldelas ett nystan. Den som står som nummer ett släpper ner nystanet i sina byxor, så att det kommer ut i fotändan, nästa person ska få upp nystanet från fotändan och uppåt, vilket kan innebära via kjol, klänning eller byxa och så vidare till nästa. På så vis går snöret i sicksack genom byxor/kjolar och ska till slut knytas ihop. Det snabbaste laget vinner.