Bästa sommarpartyt

Sommaren är här och många är det som njuter av semester och det sköna sommarvädret. Andra längtar till dagen då deras semester börjar och fördriver sina ljusa sommarkvällar med att planera bästa sommarpartyt.

Planering

Planeringen av festen är A & O, det man vill är att festen ska flyta på utan att något oplanerat händer. Det gäller att man i god tid beställer de saker som är viktigt för festen så att man vet att de hinner leveraras i god tid innan datumet för festen. Som tur är så finns Internet och mycket av det man är i behov av går att beställa där.

Tema

Tänk igenom om festen ska ha någon form av tema. Det kan vara en maskerad eller något annat roligt som höjer feststämningen och gör det hela lite lättare att planera runt. En kräftskiva har ju exempelvis oftast ett tema som man kan använda genom hela festen. Allt från inbjudan till dekorationer. Kanske vill du ha en amerikansk barbecue och kan göra något roligt på det temat. Gästerna kan komma iklädd skjorta, cowboyboots och cowboyhatt eller varför inte ett hattparty där alla får komma i valfri huvudbonad för att sedan lotta ut ett pris till den bästa hatten. Kom ihåg att det inte ska vara för komplicerat så att det känns jobbigt och blir för dyrt för gästerna, då kanske de avstår festen istället på grund av detta. 

Mat och tilltugg

Matmässigt så gäller det att fixa något som inte är allt för krångligt och gärna går att servera kallt. Plockmat är ett perfekt sätt att minimera jobbet under själva festen. Laga till rätter som du kan förvara i kylen någon dag som du enkelt plockar fram på dagen för partyt. Det finns många bra recept att hämta från olika receptsidor på snittar och olika grillspett som gästerna själva kan få tillaga vid befintligt och igångkörd grill. Tänk på att maten ska passa temat och att du håller det lättsamt. Gästerna vill gärna hinna umgås med både värd och värdinna så undvik att bli fast i köket. 

Musik och underhållning

Vilken musik ska det finnas på festen? Kanske slå på stort och anlita en DJ som spelar under kvällen, eller så ställer man ut sin ljudanläggning och skapar en spotifylista med dagens hits eller den musik man gillar. Du kan också med inbjudan skicka med en länk till den lista du planerat att skapa och be gästerna bidra med en eller ett par låtar de vill ska vara med på den speciellea partylistan.